Algbehandling Stockholm

Vi hjälper dig med algbehandling i Stockholm med omnejd. Mossa och påväxt på taket kan ju se fint ut, men det är en tickande bomb som långsamt förstör taket.

Därför kan det vara klokt att hjälpa taket med en algbehandling då och då. Precis på samma sätt om att en altan behöver behandlas så behöver taket behandlas.

För att få bäst resultat med algbehandlingen så behöver man skrapa bort all mossa först. Mossmedlet dödar de mesta av mikroorganismerna, men om man har mycket mossa så blir det svårt att få bort all mossa med enbart mossmedlet.

Algbehandling kan skjuta upp ett takbyte

Ett takbyte kan kosta hundratusentals kronor. Algbehandling kostar några tusenlappar. Det viktiga för dig att komma ihåg är att komma igång med takvård i god tid. För om det har gått för långt så är det inte säkert att en algbehandling kan rädda taket. Men det ska sägas att de flesta taken vi besiktigar är kvalificerade för en algbehandling.

Algbehandling av tak

Processen på taket fungerar på följande sätt:

  1. Vi kommer upp och inspekterar taket
  2. Om vi bedömer att ditt tak är kvalificerat för algbehandling så får du en offert.
  3. Om du godkänner offerten startar vi arbetet med våran skrapmetod.
  4. När all mossa och påväxt är bortskrapat går vi på med vårat kem/mossmedel.
  5. När vi är klara så rensar vi takrännorna och blåser bort alla rester med en lövblås.
  6. Medlet behöver verka i 12 månader innan taket många gånger ser som “nytt ut”

Beställ offert i Stockholm med omnejd

Beställ en offert nu. Det är alltid gratis. Vi inspekterar taket och berättar för dig vad den bästa planen för ditt tak framöver kommer att vara. Klicka på “offert” längst upp i högra hörnet för att komma igång.

Offert

Privatperson / företag?:

Ort

Postnummer:

Offert